{İtalyan Yassı Ekmeği Focaccia ve Muhammara Tarifi}

5/28/2009

italyan_ekmegi

Focaccia en sevdigim ekmeklerden birisidir. Simdiye kadar hep hazir aliyordum. Bu aksam buzdolabini acinca yarin sabah kahvaltisi icin ekmek kalmadigini gordum. Canimda biraz mutfakta oyalanmak isteyince kendi ekmegimi kendim yapmaya karar verdim. Tarifi buradan aldim. Tarif disina cikarak yaptigim tek sey ekmegi firindan cikarinca uzerine biraz daha zeytinyagi surmek oldu... Sonucta enfes bir lezzet ortaya cikti.

Eger ekmegi denemek isterseniz firina dayanakli bir kabin icine sicak su koyup firinin tabanina yerlestirmeyi unutmayin. Bu ekmegin kabugunun kurumasini ve sertlesmesini engelliyor.

Focaccia'm firinda piserken sicak ekmegin uzerine surup yemek icin bir de muhammara yaptim. Tarif yine ayni siteden. Muhammara enfes bir lezzet. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim-pisman olmayacaksiniz :)

Bon Appetit!

You Might Also Like

4 Yorum - Yorum Yazmak icin TIKLA!

  1. Süpersin Banucum, yemek tariflerine ve makyaj çantası içindeki malzemeler bölümlerini okumaya ekstra bayılıyorum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Eda'cim cok tesekkur ederim. Bende boyle pratik yemek tarifleri eklemeye devam edeyim o zaman :)

    YanıtlaSil
  3. açız biz açız
    sevgiye,dostluğa,kardeşliğe açız:))
    banucum bize simit olarak geri dönecek bu tariflerin ama:)
    eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. ben muhammarayı ekmek içini ıslatıp aynı bu karışımla yapıyorum kıvamı daha yogun oluyor ve salçasını daha az koyuyorum turuncumsu bir renk alıyor bir de öyle denemeni tavsiye ederim:)

    ahsen

    YanıtlaSil